”Veniți să semnați contractele!”, anunț excepțional pentru locuitorii din Mărăcineni

Aprilie 7 07:14 2022 by buzaulinreportaje.ro

32 de ani minim s-a tot scris despre celebra alimentare cu gaze naturale a comunei Mărăcineni, însă ultimii doi ani au fost cei mai denși în informații acceptate cu reticență, cu încredere, dar de nenumărate rânduri și cu speranță de către cei peste 15.500 de locuitori, scrie buzaulinreportaje.ro.

Gazele naturale în Mărăcineni, visul locuitorilor din comuna lipită de orașul Buzău, comună cu dezvoltare de oraș, însă cu dorință de a rămâne zonă rurală la cele mai înalte standarde de locuire, visul spuneam, este la pasul de îndeplinire numit licitație pentru înființarea conductei pe străzile comunei concomitent cu semnarea de către mărăcinari a precontractelor de branșare a gospodăriei la rețea.

Excelenta veste vine pe fondul avansării lucrărilor din șantierul de subtraversare a râului Buzău către care mergem împreună cu primarul din Mărăcineni, Constantin Dumitru.

Șantierul din albia râului Buzău – subtraversare analizată la milimetru!

Punct Potoceni, cap de sat spre următoare comună de pe Valea Slănicului, Săpoca. Aici va fi și stația de reglare-măsurare a proiectului exclusiv pentru comuna Mărăcineni. Muncitori veniți din județele Ardealului analizează țeava lungă de 821 de metri din diverse puncte de vedere. Știu bine șefii de șantier, ingineri tineri cu chip luminat și vorbă așezată, hotărâtă. Aici, la marginea DJ 203K Mărăcineni-Lopătari, la ieșire din satul Potoceni se vede peste câmpul arat, parcă pregătit pentru vreo semănătură, doar țeava albă ce va transport p e sub albia râului Buzău gazele naturale dinspre Vernești spre satul vestit pentru cultivarea cepei de apă de Buzău. Mergem în lungul țevii. La capăt, șantierul dinspre care se aude o perioadă exactă o lovitură ritmică – un fel de ciocan imens care lovește...

Citește articolul integral pe buzaulinreportaje.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%