(FOTO&VIDEO) Eroii martiri ai Revoluției din 1989, comemorați la Buzău

Decembrie 23 06:04 2022 by sansanews.ro

Se împlinesc 33 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, când mii de români au ieșit în stradă și au luptat pentru libertate și înlăturarea dictaturii comuniste. Ca în fiecare an, pe 22 decembrie, ziua cea mai lungă din istoria recentă, decisivă pentru parcursul evenimentelor de acum 33 de ani, în toată țara au avut loc manifestări de comemorare a eroilor care s-au jertfit pentru libertate, scrie sansanews.ro.

Evenimente dedicate eroilor revoluționari au avut loc și la Buzău. O primă ceremonie a avut loc la ora 9.30, la ”Domul Central” din Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău, acțiune care a fost urmată de o altă manifestare, la Bustul Generalului Ștefan Gușă, din localitatea Spătaru, începând cu ora 11.00.

Acțiunile organizate cu acest prilej au cuprins un ceremonial militar, unul religios, depunere de coroane și jerbe de flori.

47 de buzoieni au murit în urmă cu 33 de ani, pe raza judeţului Buzău, dar şi în alte locuri din ţară, jertfindu-se pentru un ideal, dar și pentru familiile și urmașii lor.

lată lista martirilor buzoieni din Revoluţia Română: Dumitru Alexandru, Pavel Androne, Vasile Antemir, Costică Apostoiu, Vasile Apostol, Valerică Bălan, Anton Baltac, Stroe Bobeş Petru Bogdan, Diogene Burlacu, Traian Buzea, Petre Caraliu, Romeo Ciocârlan, Florica Ciortan, Alexandru Ciulin, lon Constantin,...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%