(FOTO) DN 10, zona Barajului Siriu. Apelul drumarilor și o veste pentru șoferi. Anunțul făcut de DRDP Buzău

Octombrie 10 14:52 2022 by jurnaluldebuzau.ro

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău lansează încă un apel către șoferii care trec prin zona Barajului Siriu, pe DN 10, acolo unde, în continuare există un risc de accidente din cauza alunecărilor frecvente de pe versanți. Conducătorii auto sunt sfătuiți să nu se oprească în locurile unde sunt semnalate probleme, chiar dacă panorama este atractivă pentru a imortaliza peisajele. , scrie jurnaluldebuzau.ro.

„Frecvent, pe traseul Drumului Național 10, în zona Barajului Siriu, se înregistrează alunecări de teren, pietre și bolovani, din cauza structurii și texturii terenului, a nivelului pânzei freatice, a fenomenului de îngheț-dezgheț, a scurgerii apelor de pe versanți și a fenomenelor meteorologice și hidrologice, efectele acestor alunecari fiind grave, cu afectarea unor suprafețe mari de teren, cu degradarea platformei drumului și creșterea riscului de producere a evenimentelor rutiere.

Tocmai de aceea, DRDP Buzău atrage atenția participanților la trafic să circule cu prudență, respectând semafoarele și indicatoarele rutiere. Este adevărat că priveliștea este una superbă și tentația de a opri pentru a realiza o fotografie, este mare, însă nu trebuie să uitați că oprirea și staționarea sunt strict interzise pe tronsoanele de drum pe care au loc alunecări.„ , au transmis reprezentanții DRDP Buzău. 

În același context, responsabilii instituției au anunțat că, în curând, vor începe lucrări menite să prevină accidentele pe DN 10, în zona Barajului Siriu.

„În perioada următoare, pe DN 10, în zona Barajului Siriu, DRDP Buzău va demara lucrări de rănguire și montare plase pe versant, astfel încât participanții la trafic să circule în condiții de siguranță.„ , au adăugat oficialii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău. 

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%