„Boala vine la lădiță” | Am fost în hypermarket să vedem care-i treaba cu fructele periculoase

Decembrie 12 08:07 2017 by reporterbuzoian

Alimentația greșită este cauza principală a majorității problemelor de sănătate. Un regim de viață echilibrat nu ne salvează însă de sutele de produse prezente pe rafturile magazinelor, care plac ochiului, dar care sunt adevărate bombe pentru sănătate.

Citricele, fructele preferate de majoritatea românilor în sezonul rece, sunt conservate cu IMAZALIL, substanță foarte periculoasă, cancerigenă, folosită pentru combaterea bolilor la plante, a cărei utilizare în agricultură este interzisă în legislația UE.

Am vrut să verificăm dacă agenții economici care le vând respectă regulile impuse de ANSVSA privind informarea consumatorilor în legătură cu substanța folosită în tratarea cojii.

Hypermarketurile din Buzău respectă, în general, normele impuse de autoritățile centrale. Unele magazine afișează etichete mari lângă produs, prin care clienții sunt informați că pomello, portocalele, madarinele sau bananele sunt tratate cu acest tip de pesticid deosebit de periculos, iar coaja nu este destinată consumului uman.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%