Institutii publice locale » Camera de comert si industrie

10,215 vizualizări


Info

Aceste informații nu sunt verificare de proprietar!

Adresa: B-dul Unirii, bl. 10BCD

Telefon: 0238*******   0238*******

Email: dece***********@m****.ro

Website: www.*********.ro

Descriere: Camera de Comert este o organizatie profesionala cu caracter patronal a comerciantilor si industriasilor, menita sa apere interesele lor specifice in fata autoritatilor si organizatiilor din tara si din strainatate si sa promoveze afacerile pe plan local , national si international.

Camera de Comert este o creatie specifica a economiei de piata si ea va functiona atata timp cat va exista acest tip de economie. Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Buzau functioneaza in temeiul Decretului - Lege nr. 139 /1990 privind Camerele de Comert si Industrie din Romania si a Hotararii Guvernului nr. 799/1990.

Camerele de Comert din Romania s-au infiintat in 1864 in principalele orase din tara, inclusiv in Buzau; in acea vreme Camera din Buzau apartinea de Camera de Comert din Braila, conform organizarii camerale de atunci. In 1886 se introduce denumirea " Camera de Comert si Industrie" si Camera din Buzau va trece in circumscriptia Camerei din Ploiesti.

Camera de Comert si Industrie Buzau exista efectiv, ca institutie autonoma, din 28 octombrie 1928. Ea a functionat intr-un local propriu " Palatul Camerei de Comert ", situat pe strada Ostrovului , cladirea fiind astazi sediul MIC IND S.A.
Reinfiintate in baza Decretului - Lege nr. 139/1990, in care se spunea, printre altele : " Comerciantii...pot constitui in resedintele de judet camere de comert", Camerele de Comert, Industrie si Agricultura sunt organizatii neguvernamentale, non profit, apolitice si autonome, care apara, sprijina si reprezinta interesele agentilor economici din zona lor de jurisdictie. Din punct de vedere juridic ele sunt subiect de drept privat, nu de drept public. Prin urmare Camerele sunt institutii de interes public si nu autoritati publice.