Proiect îndrăznet propus la Berca | Banii din fonduri europene nerambursabile

Martie 4 22:36 2018 by buzau.net

Un nou proiect cu fonduri europene nerambursabile, depus în această săptămână pentru dezvoltarea comunei Berca. Este proiectul cu numarul 6 cu fonduri europene. Comuna Berca este comuna ce a accesat cele mai multe proiecte cu fonduri europene nerambursabile din Sud-Estul României.

Prin proiectul "Amenajare pietonal Berca", primaria Berca încercă să schimbe zona centralaă a comunei Berca, dând acesteia un aspect urban. Pietonalul propus va avea o suprafata de 1744 mp, va fi placat cu dale din beton antiderapante pt a fi folosit in siguranta de copii mici, fara a-i pune in pericol de accindentare.

Pe acest pavaj se vor amplasa banci realizate din lemn si beton, jardiniere din beton pentru flori, seturi de depozitare gunoi selectiv realizate din inox. De asemenea se are in vedere amplasarea de iluminat electric independent cu stalpi cu panouri fotovoltaice, amplasarea unei fantani arteziene in zona de mijloc a pietonalului care va dispune de o pompa de recirculare continua a apei. 

Deasupra acesteia se va realiza o cupola pe structura metalica (de fapt doi cilindri intersectati, vizibila fiind doar structura iar in partea superioara se vor monta placi din policarbonat celular. 

Pe latura drumului DJ203L se va monta un gard de protectie din metal ce va desparti si va asigura protectie pietonilor. Deasemenea se va placa in acelasi mod si trotuarul in lungul drumului judetean iar rigola stradala va fi reamenajata si placata in partea superioara cu placi din beton armat perforate pentru a asigura scurgerea apelor pluviale.

Ioana Campeanu




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%