Ce riscă profesoara de la Școala din Lipia care l-a bătut pe elevul din clasa a opta

Octombrie 6 13:41 2017 by buzoieniiro

Elevul din Lipia lovit de profesoara de matematică – care îi este în același timp dirigintă – nu a mers astăzi la școală.

„Nu m-am simțit bine, mă doare în continuare capul”, a spus elevul de 14 ani, Valentin Draghia.

În această dimineață un inspector din cadrul ISJ Buzău a mers la școala din Lipia pentru a se interesa de acest caz.

„Doamna profesoară a recunoscut că i-a dat două palme elevului. Pentru acest lucru va fi sancționată. Pedeapsa nu-i va fi dictată de inspectorat, ci de Comisia de Disciplină a școlii. Cel mai probabil, luni se va întruni această comisie. Conform legii educației sancțiunea pornește de la un simplu avertisment și poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă. Cel mai probabil, se va merge pe o reducere a salariului pe mai multe luni. Dar, repet, decizia va fi a școlii, funcție și de ce va propune directorul școlii din Merei”, a anunțat, azi, Florina Stoian – inspector școlar general ISJ Buzău.

Pe de altă parte, după ce poliția  a fost chemată la școală de bunica elevului, polițiștii au întocmit în această speță un dosar penal.  

Comentariile postate la articolul de ieri sunt împărțite. Pe de o parte, unii cititori, probabil foști alevi, acuză că profesoara Aurelia Cioboată obișnuia să-i lovească și pe elevii școlii din Zorești, unde a predat înainte de a ajunge la Lipia.

Pe de alta, unii dintre colegii lui Valentin Draghia îl arată cu degetul că nu e cuminte la clasă și, în ultima vreme ,nici prea conștiincios la învățătură și, de aceea, notele mici la matematică, acolo unde alți elevi obțin chiar și 9 și 10.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%