Cand încep lucrările la podul de la Mărăcineni

Septembrie 20 11:26 2017 by buzau.net

 Lucrările de reabi­litare a Podului Mărăcineni, programate să înceapă încă de la sfîrşitul lunii trecute,  s-au amînat. Alin Șerbănescu, purtătorul de  cuvînt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spune că startul lucrărilor nu se poate da încă din cauza paşilor birocratici la care îi obligă legislaţia, cu toate că licitaţia pentru proiectare şi execuţia lucrărilor a fost finalizată. 

Promisiuni, promisiuni... 
 
Aflat într-o stare avansată de degradare, Podul de la Mărăcineni, care face legătura între Muntenia şi Moldova pe DN2, era programat să intre în reabilitare la sfîrșitul lunii august, imediat după finalizarea licitației organizate de CNADR, în proprietatea căruia se află obiectivul, pentru adjudecarea proiectării și a lucrărilor de reabilitare. Inițial, reprezentanţii CNADNR menţionau în iunie 2016 că pînă la finele anului podul va fi închis parţial pentru reparaţii şi vor fi demarare lucrările necesare, dar acest lucru nu s-a întîmplat. Între timp, starea de degradare a Podului a avansat pînă la apariția găurilor prin care se vedea fără probleme rîul Buzău. Abia din acest moment autoritățile au demarat procedura de licitație și au promis că vor demara lucrările în cel mai scurt timp după ce va fi încheiată. 

Licitaţia s-a terminat, hîrtiile de semnat, nu 
 
Deși s-a anunțat că la sfîrșitul lunii august se va închide sensul de mers dinspre Buzău spre Rîmnicu Sărat, întrucît licitația s-a încheiat și a fost desemnat un căștigător, acest lucru nu s-a întîmplat, din cauza pașilor birocratici pe care trebuie să-i urmeze în continuare proprietarul Podului Mărăcineni, respective CNADR.  
 
"Pînă la sfîrșitul acestei luni urmează să semnăm contractual pentru reabilitarea acestui pod. După cum știți, firma căștigătoare a fost desemnată și s-a încheiat deja procedura de licitație, avem un căștigător și nu avem contestații. Proiectul are o valoare de 5 milioane de lei și vor fi alocate aceste sume din bugetul de stat. Sperăm ca odată ce vor fi semnate toate hărtiile pe care ni le cere legea, să demarăm lucrările la pod, care au o durată de proiectare și execuție de 6 luni. În principiu, anul viitor va fi finalizat. Începerea lucrărilor a fost întîrziată de faimosul circuit al hărtiilor, care funcționează în România pentru încheierea contractului. Practic, pînă nu parcurgem toți pașii nu putem începe aceste lucrări. Mai avem cîteva hîrtii de smenat", a menționat Alin Șerbănescu, purtătoruld e cuvînt al CNAIR. Şoseaua europeană este tranzitată zilnic, în acest punct, de peste 20 de mii de autovehicule. 
 
Sursa: sansanews.ro ( Marilena Dinu )
 



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%